Hoop bij jarenlange klachten na hersenschudding

Deze week is het Brain Awareness week met volop aandacht voor de onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Zoals overprikkeling en oververmoeidheid. Deze klachten zijn invaliderend en kunnen jarenlang aanhouden en zorgen vaak voor verlies van werk. Zo ook bij Eva Krook en bij mijzelf. Ik ontmoette Eva online, terwijl we beiden op dat moment in Utah waren voor onze revalidatie bij Cognitive FX (CFX). CFX is gespecialiseerd in revalidatie bij licht traumatisch hersenletsel. En zij zijn overtuigd van de effectiviteit van hun behandeling, waar ik zelf ook veel baat bij heb gehad.

Eva Krook had vandaag een fantastisch interview op Radio 1 en een televisieoptreden bij tijd voor Max, waar ze je er alles over vertelt. Ik ben trots op haar en ben blij dat zij haar verhaal vertelt: Heb je blijvende klachten na een hersenschudding? Je bent niet gek en zeker niet alleen!

Van de mensen die een hersenschudding oplopen, houden jaarlijks zo’n 20.000 mensen hier ernstige klachten aan over, zoals het postcommotioneel syndroom. En daarom heb ik samen met Arie van Diggele van De Participatie Academie ‘ Kopstuk Academie’ opgericht. Met ervaringsdeskundige coaches helpen we mensen met licht traumatisch hersenletsel om via een werkfit programma in de buitenlucht weer toe te groeien naar betaald werk. De website is bijna klaar en we gaan binnenkort van start! Hier krijg je alvast een indruk van het programma.

Het radio1 interview met Eva Krook over CFX van 17 maart 2021: https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/onderwerpen/73925-2021-03-17-na-een-hersenschudding-nog-jaren-last-eva-krook-ging-naar-de-vs-om-beter-te-worden

Arie van Diggelen en Marlies Veenkamp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *