Talent Motivatie Analyse (TMA)

Ontdek ongekend talent met de TMA analyse

We hebben het meeste werkplezier en functioneren optimaal als we werk doen dat past bij onze drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten en competenties. Medewerkers die vanuit hun talenten werken, hebben meer succes, zowel individueel als team. Mensen komen vooral in beweging voor werk dat ze goed kunnen of waarvan ze weten dat ze er talent voor hebben.

Op basis van inzicht in talenten, zet je mensen optimaal in voor taken die passen bij hun natuurlijke aanleg en die goed ontwikkelbaar zijn. Hoe meer talent iemand heeft, hoe makkelijker een competentie te leren is.

Heb je het idee dat medewerkers nog niet op de top van hun kunnen presteren? Denk je dat er behoefte is aan meer werkplezier en energie? Of wil je weten hoe je de onderlinge samenwerking en begrip voor elkaar verder verbetert? De TMA talentenanalyse voor individuen en teams maakt dat inzichtelijk.

Wat is Talent Motivatie Analyse (TMA)

TMA staat voor Talent Motivatie Analyse. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode om erachter te komen en inzicht te krijgen in wat iedere medewerker nodig heeft om het beste tot zijn recht te komen in werk. Deze analyse geeft inzicht in 22 drijfveren, 44 talenten en het individuele-, en teamcompetentiepotentieel.

Hoe meer medewerkers gedrag kunnen ontwikkelen en laten zien dat in overeenstemming is met de aangeboren drijfveren en talenten, hoe makkelijker zij zaken voor elkaar krijgen. Ook ontstaat er dan meer werkplezier. Dit zien we graag terug op de werkvloer!

Wat gaan we doen

 • Alle teamleden maken vooraf een online TMA test van 312 meerkeuzevragen.
 • Met alle teamleden plannen we een TMA ontwikkelgesprek (individueel) van 60 tot 90 minuten om de uitslag van de TMA analyse te analyseren. Specifieke ontwikkelvragen worden hierin meegenomen.
 • Teamleden en leidinggevende ontvangen de uitgebreide, objectieve en wetenschappelijk onderbouwde individuele TMA rapportage, inclusief Talenten-en Competentiepaspoort.
 • De leidinggevende ontvangt de uitgebreide TMA teamrapportage
 • Er volgt een sessie met de leidinggevende en TMA professional waarin de teamrapportage wordt besproken en geanalyseerd.

Het resultaat

 • Inzicht in de individuele-, en teamtalenten
 • Een objectieve onderbouwing voor een effectievere werkverdeling in het team, gebaseerd op inzet van kwaliteiten.
 • Inzicht in het ontwikkelpotentieel van het communicatieteam, met aanbevelingen hoe medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen, om zo beter te presteren.
 • Adviezen over het aansturen van het team.
 • Aanbevelingen hoe de onderlinge samenwerking succesvol kan worden versterkt.
 • Heeft een medewerker de behoefte om bepaalde thema’s uit de TMA Talentenanalyse verder uit te werken? Dan is individuele coaching een optie. 

Een individueel TMA traject kan natuurlijk ook.

Interesse hoe we talent in jouw organisatie nog beter kunnen inzetten en werkplezier vergroten? Neem contact op.