Wie is Outside?

Ik ben Marlies Veenkamp, oprichter van Outside Re-integratie en Outside Talent Management. Ik werk ruim 15 jaar in de arbeidsre-integratie en talentontwikkeling. Met mijn bedrijf help ik individuen en teams die plezier, talent en mogelijkheden in werk willen versterken of terugvinden. Die een betere balans willen vinden in zichzelf, team, werk en omgeving om zo met meer plezier en resultaat te werken.

Ik geloof dat werkplezier, energie en prestaties ontstaan wanneer iedereen doet wat hij of zij van nature goed kan. Jouw talenten komen het best tot hun recht in een baan die een beroep doet op jouw behoeften. Ik ga dan ook uit van het versterken van natuurlijke kwaliteiten. Daar haal je energie uit. Om passies en kwaliteiten om te kunnen zetten in actie werkt het goed om te leren vertrouwen op je intuïtie. Daarom volgde ik ook de vierjarige opleiding Effectieve Intuïtie van Carolina Bont.

Ik heb door mijn eigen herstel na diverse ongelukken en de ziekte van Lyme veel geleerd over onder-, en overbelasting, herstel, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, oogproblemen, omgang met overprikkeling en cognitieve uitdagingen. Ik begrijp waar je tegenaan loopt tijdens je re-integratie en help je op weg om te begrijpen wat er met je aan de hand is en wat je kunt doen om je beter te voelen.

Voordat ik in de re-integratie werkte, was ik 10 jaar communicatieadviseur en event manager. Hierdoor ken ik zowel de zorg-, als commerciële sector goed.

Met de wetenschappelijk onderbouwde Talent Motivatie Analyse (TMA), gebaseerd op positieve psychologie, geef ik inzicht in de behoeften en talenten van individuen en teams. Mijn bedrijf Outside Talent Management leert hoe je talent inzet en werkplezier vergroot of terugvindt. Dit doe ik in opdracht van organisaties als het UWV, het ministerie van VWS, Casemanager hersenletsel, gemeenten, re-integratiebureaus en ook voor het bedrijfsleven. Daarnaast verzorg ik vanuit mijn bedrijf Outside Re-integratie individuele (job)coaching, werkfit en stresspreventieprogramma’s in de natuur rondom arbeidsre-integratie.

In opdracht van het ministerie van VWS werk ik mee aan een pilot onderzoek over de casemanager hersenletsel. Hierin onderzoeken we wat goed, integraal casemanagement voor mensen met hersenletsel inhoudt, welke talenten hiervoor noodzakelijk zijn en hoe dat het beste georganiseerd kan worden.

Ik ben TMA certified partner, gecertificeerd TMA teamprofessional en psycho sociaal therapeut. Daarnaast ben ik gecertificeerd als burnout en vitaliteitscoach, loopbaan-, en Jobcoach, intuïtief therapeut en natuurcoach. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Noloc voor geregistreerde jobcoaches en loopbaanprofessionals.

Bovenal geloof ik in de kracht van beweging en buitenlucht. Wandelen helpt tegen stress en overprikkeling, bevordert het herstel van je brein en is leuk en goed voor je geheugen. Je wordt veerkrachtiger in je stress-systeem, zodat je meer kunt hebben. Mijn programma’s vinden dan ook vaak in de buitenlucht plaats.

Meer weten? Lees het interview van TMA Nederland over mij, waarin ik vertel over mijn mooiste opdracht, grootste talent en favoriete coachlocatie hier.

Benieuwd naar ervaringen met Outside Re-integratie? Ga naar: Wat zeggen anderen?