Kopstuk Werkfitprogramma hersenletsel

Heb je licht traumatisch hersenletsel/problemen na een hersenschudding en wil je toegroeien naar betaald werk? Wil jij meer grip krijgen op je hersenletselklachten? Dan zit wandel je bij het Werkfitprogramma van De Kopstuk Academie goed.

We weten uit eigen ervaring hoe deprimerend, beangstigend en uitzichtloos het kan zijn om met NAH zonder werk thuis te zitten. En je bent niet de enige. Wist je dat er jaarlijks veertigduizend Nederlanders te maken krijgen met beperkingen door hersenletsel?  Onze NAH-ervaringsdeskundige, professionele coaches verzorgen een ontspannen, leuk en persoonlijk Werkfit-programma, dat door het UWV wordt vergoed. Hierin versterk jij je zelfvertrouwen, eigenwaarde en conditie. Je doet werkervaring op middels een werkontwikkelplek. Binnen 6 tot 12 maanden ontdek  je (opnieuw) wie je bent, welke kwaliteiten je hebt, wat voor werk passend is, of loondienst of werken als zelfstandige bij je past en wat je aankunt. We helpen je bij het zetten van concrete stappen.

Dat doen we door jou en je netwerk bewust te maken van waar je werkelijk staat. We verkennen samen de mogelijkheden voor ontwikkeling en de kansen die dit biedt. Zo gaan we aan de slag om weer werkfit te worden. Een reëel en positief beeld van eigen mogelijkheden op de arbeidsmarkt hoort daarbij. En kies je voor ondernemerschap? Onze coaches zetten met jou graag de eerste stappen op weg naar een bloeiende onderneming.

Dit mag je in ieder geval van ons verwachten

  • Beproefde begeleiding door een ervaringsdeskundige, professionele coach al wandelend in de natuur (outdoor/natuurcoaching) .
  • Met de Talent Motivatie Analyse (TMA) brengen we 22 drijfveren, 53 competenties en 44 talenten in kaart. Deze talentenanalyse is positief en biedt alle inzichten in talenten en carrière mogelijkheden. We bespreken de uitkomsten uitgebreid in een TMA ontwikkelgesprek en je krijgt het uitgebreide TMA rapport met een persoonlijkheidsanalyse en het competentie-, en talentenpaspoort mee naar huis.
  • Psycho-educatie over NAH, zodat jij, je omgeving en eventuele werkgever begrijpen wat de beperking en consequenties voor het dagelijks leven inhouden en hoe je hier het beste mee kunt omgaan.
  • De kans om jezelf te ontdekken in een veilige en positieve setting, op eigen tempo en met ruimte voor humor en gezelligheid. Je wordt geholpen om te kiezen wat je echt wilt en kunt en om angst en beperkende overtuigingen los te laten.
  • Loopbaancoaching: (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting, binnen je mogelijkheden. Hulp bij het opstellen van een up-to-date CV, zoekprofiel en eventueel verder ontwikkelen van netwerkskills.
  • Coaching om te ontdekken of een eigen bedrijf bij je past en wat daar bij komt kijken, of en hoe je een ondernemingsplan moet opstellen en hoe je zorgt voor een vast ‘basisinkomen’.
  • Mogelijkheid voor een werkontwikkelplek bij een werkgever die je graag helpt om werkervaring op te doen en te ontdekken welke werksoort je leuk vindt en aankunt. Empathische begeleiding met tools voor een goede dagstructuur, zelfvertrouwen, work-life balance, omgaan met perfectionisme en het vinden van een goede opbouw van werkzaamheden.

Interesse? Mail marlies@outsidereintegratie.nl of bel 06-2709 4952