Waarom wandelcoaching

Of je nu een blokje om loopt of stevig door de bergen stapt: Puur en alleen je ene been voor de andere zetten brengt zoveel goeds voor lichaam en geest.

Frisse lucht zorgt voor frisse ideeën, rust en inzichten. Onderzoek aan de universiteit van Stanford heeft zelfs uitgewezen dat wandelen de creativiteit stimuleert met maar liefst zestig procent. Wanneer je fysiek in beweging bent worden er meer ideeën ‘losgeschud’ dan wanneer je stil zit. Vanuit een relaxte houding kun je beter naar je taloenten en uitdagingen kijken, en daarmee uit je hoofd en in je hart komen. Bij wandelcoaching speelt de natuur een actieve rol; als spiegel, metafoor en inspiratiebron. En dat maakt jouw programma effectief, leuk en ook nog eens gezond.

Keer op keer bevestigen onderzoekers dat wandelen goed is voor het herstel van je brein, je geheugen, creativiteit en stressbestendigheid. Wanneer je minimaal 3 keer per week 45 minuten stevig doorwandelt en je hartslag verhoogt, heeft wandelen ook een positief effect op herstel bij hersenletsel, burnout, chronische stress en noem maar op.

Wil je weten hoe je jouw behoeften en talenten inzet in werk? Loop je leeg op je werk en heb je behoefte aan meer werkplezier en energie? Wil je beter leren samenwerken? Loop je vast rondom de WIA aanvraag en weet je niet hoe je het aan kunt pakken met alle uitdagingen rondom het UWV? Of heb je zin in een nieuwe carrière of creatieve oplossing met minder stress? Neem contact met me op, trek je wandelschoenen aan en Go Outside.