Waarom natuurcoaching

Of je nu een blokje om loopt of stevig door de bergen stapt: Puur en alleen je ene been voor de andere zetten brengt zoveel goeds voor lichaam en geest.

Frisse lucht zorgt voor frisse ideeën, rust en inzichten. Onderzoek aan de universiteit van Stanford heeft zelfs uitgewezen dat wandelen de creativiteit stimuleert met maar liefst zestig procent. Wanneer je fysiek in beweging bent worden er meer ideeën ‘losgeschud’ dan wanneer je stilzit. Vanuit een relaxte houding kun je beter naar je problemen kijken, en daarmee uit je hoofd en in je hart komen. Bij natuurcoaching speelt de natuur een actieve rol; als spiegel, metafoor en inspiratiebron. En dat maakt jouw re-integratie programma effectief, leuk en ook nog eens gezond.

Keer op keer bevestigen onderzoekers dat wandelen goed is voor het herstel van je brein, je geheugen, creativiteit en stressbestendigheid. Wanneer je minimaal 3 keer per week 45 minuten stevig doorwandelt en je hartslag verhoogt, heeft wandelen ook een positief effect op herstel bij hersenletsel, burnout, chronische stress en noem maar op.

Zit je dus met een dilemma, kom je niet tot inzichten over jouw carrière of ben je op zoek naar een creatieve oplossing? Trek je wandelschoenen aan en Go Outside. Lees hier meer over de Werkfit programma’s en het programma Werkfit hersenletsel.