Werkfit programma’s

Zit je in de ziektewet of Wia en wil je stappen zetten om op termijn weer betaald aan het werk te gaan? Biedt het UWV jou een Werkfit-traject?

Ik ga graag met jou de natuur in! Binnen 6 tot 12 maanden onderzoeken we in de buitenlucht je valkuilen en wat je kunt doen om dit te voorkomen en je beter te voelen. Tijdens een wandeling komen stoffen in je hersenen vrij, waardoor jij je beter voelt, het praat makkelijker en je komt letterlijk in beweging.

We ontdekken wandelend wie je bent, de natuur biedt ook volop gelegenheid voor oefeningen. De buitenlucht zorgt ervoor dat we makkelijker en sneller de diepte in kunnen dan in een spreekkamer. Zo brengen we in kaart wat je kwaliteiten zijn, hoe je toekomst eruit zou moeten zien en wat je aan kunt op werkgebied. We verstevigen jouw fysieke en mentale conditie, arbeidsmarktpositie en zorgen er samen voor dat je weer fit bent om aan het werk te gaan.

Werkfit-programma

Het Werkfit-programma dat ik voor Baanfit verzorg bestaat uit vier stappen, die in elkaar overlopen. We geven samen kort en krachtig en zo concreet mogelijk antwoord op de vragen: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat drijft mij, wat houdt mij tegen, waarvan word ik enthousiast en hoe wil ik dat mijn toekomst eruit ziet?

Door deze vragen te beantwoorden en te kijken of je werk bij je persoonlijkheid en capaciteiten past, formuleren we een arbeidsadvies. Ook onderzoeken we je dagstructuur, stressreactie, hoe je omgaat met veranderingen en de mate waarin jij je kunt ontspannen. Ik help je om je hierin verder te ontwikkelen.

Er is ruimte om te bespreken aan welke onderdelen je verder aandacht wil besteden binnen jouw Werkfit-programma. Vanzelfsprekend werken we aan de door UWV voorgestelde doelen. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften worden de fases verder ingekleurd. Bij Werkfit is het doel om zodanig voorbereid te zijn dat je na je traject klaar bent om te solliciteren naar een passende baan of om een eigen bedrijf te starten. Ik heb veel ervaring met de regels van het UWV en wetgeving rondom ziekte en re-integratie. Ik ben er voor je en zoek samen met jou naar de meest optimale situatie voor jou. En dat doe ik graag in de natuur tijdens een wandeling.

Voor kandidaten met hersenletsel heb ik een speciaal NAH werkfitprogramma samengesteld. En je vindt hier meer informatie over de dienstverlening voor opdrachtgevers.