Wat zeggen anderen?

‘Ik vond het een fijn werkfittraject. Het was prettig dat de afspraken grotendeels buiten in de natuur plaatsvonden en dat er de mogelijkheid was om via videobellen af te spreken als het weer te slecht was/de situatie erom vroeg. De opdrachten vond ik wat veel. Toch ben ik daar achteraf wel blij mee, omdat de uitkomsten in combinatie met de gesprekken uiteindelijk allemaal samenkwamen en de benodigde helderheid verschaften over wat qua werk reëel is en wat niet. Dit zodat ik zelf kon kiezen welke arbeidsrichting het meest passend en haalbaar is. Ik vond het prettig dat er ook ruimte voor was als niet alle ontwikkelopdrachten gelukt waren. Ook was ik blij met de mails van Marlies na de sessies, zodat afspraken helder waren en we de structuur van het traject overzagen’. – Evelien

‘Er is mij gevraagd wat mijn ervaring is met het Werkfittraject. Mijn ervaring is heel goed en ik ben blij dat het UWV mij deze kans heeft gegeven. Zij hebben mij veel geleerd. Ik wist niet meer hoe ik na zoveel jaar moest solliciteren en zij hebben mij veel handvatten aangereikt. En het belangrijkste is eigenlijk om dichter bij mijzelf te blijven. Ik had een baan gevonden, uren waren goed, het salaris ook, maar het was daar verschrikkelijk. Gelukkig had ik Marlies die ik ten alle tijden kon bellen. Ik had een paniekaanval gekregen op het werk en wist niet meer wat ik moest doen. Iedereen vertelde dat dit de perfecte baan was voor mij….Ik had Marlies geappt en zij belde mij meteen op, om mij gerust te stellen en om daarna te handelen wat ik kon doen. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. We hadden fijne gesprekken tijdens de wandelingen. En ik leerde veel over mezelf, dat was vrij nieuw voor mij. Door het traject ben ik dichter bij mezelf gekomen en denk ik nu aan wat belangrijk is voor mij, in plaats van voor de buitenwereld. Ik ben kieskeuriger geworden met solliciteren, en heb sinds kort een hele leuke nieuwe baan. Tot nu toe heb ik het er naar m’n zin. Ik vind het wel heel eng dat ik nu ‘losgelaten’ word. Maar ik ben in het afgelopen jaar door dit traject een stuk sterker geworden, na mijn ontslag door reorganisatie vorig jaar’ . -Marion

‘ Ik vond het een leuk en fijn mobiliteitstraject en was blij dat mijn werkgever dit voor me wilde betalen. Ik was ook blij dat er meteen een klik was met Marlies. Ik heb veel over mezelf en mijn wensen geleerd en mijn zelfvertrouwen vergroot. Ik weet nu wat ik wil, wat ik kan, wat ik verder wil ontwikkelen en hoe ik dat wil gaan aanpakken. Ook ben ik blij met de persoonlijke pitch die we hebben gemaakt en geoefend, de ingestelde vacature alerts en een mooi CV. Ik weet nu hoe ik het moet aanpakken om een leuke baan te vinden’. – Anoniem

Marlies heeft zo’n open en vriendelijke uitstraling dat ik me al de eerste sessie op mijn gemak voelde. ze begrijpt waar ik het over heb. En ze vindt niets gek, een opluchting!”
– Arjan

“Marlies is een zeer professioneel en bekwaam therapeut. Oprecht, vriendelijk en inlevend. Ze gebruikt heldere en praktische technieken en methoden. Kortom: heel integer en heel bekwaam.”
– Wendy

‘Ik ben overal al geweest voor therapie, Riagg, psychologen, noem maar op. Maar dan praten we een uur en ging ik weer naar huis. Dat luchtte op maar hielp me verder niet echt. Bij jou was ik verrast dat je zo praktisch en doelgericht te werk gaat, dat je weet waar je het over hebt en wat er moet gebeuren. Daardoor heb ik echt grote stappen kunnen zetten. Ik dacht dat het me nooit zou lukken om wat meer eigenwaarde te krijgen en van dat verdriet af te komen. Ik ben er apetrots op dat ik me nu zo goed voel, dankjewel!’
– Stefanie

‘Marlies heeft een groot invoelingsvermogen: een onmisbare eigenschap in haar beroep…..’
– Ria

‘Ik vond jouw aanpak erg fijn. Je was een luisterend oor en wist daar precies uit te halen waar ik aan kon werken. Het geeft een goed gevoel om ergens mee bezig te zijn; het gaf mij minder het gevoel van onmacht en daarnaast worden de dingen lekker helder zodat ik er mee verder kan. Hierbij nogmaals mijn dank.’
– Debbie

‘Door jouw therapie voel ik me zo anders; Ik ben helemaal opgelucht, ik heb meer moed gekregen en ben lichamelijk ook veel fitter. Eindelijk ‘ben ik er weer’. Het is gewoon niet te vergelijken met daarvoor’.
– Jaap

‘Ik zag het helemaal niet zitten om in therapie te gaan. Ik kreeg al een allergische reactie als ik er aan dacht. Ik heb er slechte ervaringen mee. Maar mijn fysiotherapeut vond dat ik moest gaan. Toen ik jou zag wist ik meteen dat het wel goed zou komen, tegen jou kun je gewoon alles zeggen en je had een duidelijk plan met mij opgesteld hoe we aan mijn problemen zouden gaan werken. Ik vond de thuisopdrachten ook heel nuttig. Wat ben ik blij dat je me zo geholpen hebt, dankjewel’.
– Esther

‘Ik vertelde je dingen die ik nog nooit heb durven zeggen, wat lucht dat op’.
– Tamar

‘Marlies begrijpt waar ik het over heb. En ze vindt niets gek, een opluchting’!
– Saskia

‘Ik ben blij met je steun, je inzet, en je gestructureerde en tegelijkertijd flexibele aanpak.’
– Robert

Enkele reacties van de deelnemers aan het fibromyalgie trainingsprogramma

  1. ‘Mijn klachten werden serieus genomen, dat is echt een opluchting. Bedankt voor alle steun en begrip’.
  2. ‘Het heeft me enorm geholpen’.
  3. ‘Ik heb geleerd om nee te zeggen en bewaak mijn grenzen nu veel beter’.
  4. De eerste twee trainingen had iedereen zo’n napijn, daar hoor ik nu nooit meer wat over’.
  5. ‘Het belangrijkste vond ik dat ik nu weet dat er meer mensen zijn met dezelfde klachten, ik voel me geen aansteller meer’.
  6. ‘Ik leef gelijkmatiger; de pieken en dalen zijn niet meer zo groot’.
  7. ‘Ik vond het waardevol dat mijn partner ook bij het programma werd betrokken. Daardoor begrijpt hij me beter’.
  8. ‘Ik heb meer plezier in het leven en ben minder aan huis gekluisterd. Ik kan nu meer’.
  9. ‘Ik hou jouw visitekaartje bij me. Ik denk dat ik het nu zelf wel red hoor, maar zo niet weet ik je te vinden en dat geeft een veilig gevoel.’

Ben je benieuwd wie Marlies Veenkamp is? Klik dan hier voor meer info.